Företagen som väljer att satsa på miljövänligt blir fler och fler och i Sverige växer de så att det knakar. Kraven är stenhårda för att lyckas och oftast ekonomiskt sett sämre. Vissa företag har namn där man hör att de satsar på miljön; som till exempel Solelia Greentech, men det är ingen garanti bara för namnet låter som ett miljö företag. Namn som Skanska, Max hamburgare och Riksbyggen har också valt att satsa på miljön och då ingen kan ha missat vart klimatet är på väg så det är svårt att hitta något negativt med företag som väljer att satsa på miljön.

Ett av alla miljövänliga företag i Sverige är den svenska hamburgerkedjan Max hamburgare. Fler och fler personer personer blir vegetarianer i hela världen och då är det bra med restauranger och snabbmatskedjor som väljer att satsa på detta och det har Max hamburgare valt att göra. Vegetariskt mat är oftast mycket mer miljövänlig än icke- vegetarisk på grund av köttet som kan komma från hela världen. Detta gäller dock inte max så mycket tack vare att de säljer svenskt kött på sina restauranger och därmed minskar fraktkostnaderna på köttet avsevärt.

Det finns få hamburgerkedjor som Max hamburgare när det kommer till miljö! Detta var världens första hamburgerkedjan som började klimatmärka alla sina produkter så kunden själv fick se vilken miljöpåverkan varje produkt hade. De är ensamma bland hamburgerkedjor att klimatkompensera för alla sina utsläpp, inklusive deras leverantörer genom träplantering i Afrika. Det viktigaste enligt dem själva är deras satsning på vegetariskt och kedjan utvecklar hela tiden nya menyer och så vidare. Om företag satsat och folk ätit mer vegetariskt hade man kunnat påverka miljön avsevärt inom mat industrin. Äta vegetariskt är även bra för hälsan liksom djurens välstånd vilket är viktigt för många djurälskare. Det finns många skäl till att bli vegetarian och miljön är kanske det största om man tänker stort.